Menu weselnym
ZUPY (DO WYBORU)
-
1. Swojski rosół drobiowo-wołowy z kluseczkami serowymi
-
2. Swojski rosół drobiowo-wołowy z makaronem
-
3. Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą
-
4. Krem pomidorowy z fetą i grzankami ziołowo-czosnkowymi
-
5. Flaki z boczniaka
DRUGIE DANIE GORĄCE (do wyboru)
-
1. Schab w sosie kurkowym
-
2. Schab po szwajcarsku (schab panierowany zapiekany z żółtym serem i pieczarkami)
-
3. Schab w sosie musztardowym
-
4. Kotlet rajski ( filet panierowany w żółtym serem)
-
5. Cordon drobiowy nadziewany szynka i serem
-
6. De volty z piersi kurczaka
Dodatki do wybory
-
ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, kasze, ryż, frytki, kluseczki śląskie
Surówki do wyboru
-
Buraczki, marchewka, colesław, mizeria, sałatka wiosenna, seler, sałatka grecka
DANIE TRZECIE (do wyboru)
-
1. Flaki
-
2. Strogonow z wołowiny
-
3. Gulasz z dzika po staropolsku
-
4. Kociołek zbójnicki
-
5. Krem grzybowy z łazankami
DANIE CZWARTE (do wyboru)
-
1. Karkówka w ziołach z sosem myśliwskim, kluseczkami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty
-
2. Filet z kurczaka z grilla w sosie koperkowym, z ryżem po świętokrzysku i mizeria
-
3. Pstrąg z pieca na frytkach
-
4. Placek po węgiersku z wołowiny
-
5. Pieczone udko z kurczaka podane z bigosem
DANIE PIĄTE (do wyboru)
-
1. Placki ziemniaczane z łososiem, śmietaną i oliwkami
-
2. Karkówka w sosie własnym kluseczkami śląskimi i duszonymi pieczarkami z cebulką
-
3. Golonka duszona w warzywach i piwie
-
4. Pikantne polędwiczki z kurczaka z sosem czosnkowym na frytkach
-
5. Gyros z drobiowy na frytkach
DANIE SZÓSTE (do wyboru)
-
Barszczyk czerwony na prawdziwym zakwasie z buraków podawany do wyboru z :
-
1. Pasztecikami na cieście francuskim
-
2. Krokietami
-
3. Kapuśniaczkami
-
4. Uszkami ręczenie lepionymi
-
5. Podsmażanymi domowymi pierogami w smakach:
- Pierogi ruskie
- Pierogi z mięsem i kapustą
- Pierogi z serem pleśniowym, orzechami i papryką
- Pierogi z bryndzą i cząbrem
- Pierogi z szynka i żółtym serem
- Pierogi meksykańskie
- Pierogi góralskie (chrzan,ziemniaki, boczek)
- Pierogi węgierskie
Przystawki
-
- Patera z pieczonymi mięsami
- Patera z grillowanymi mięsami
- Tortille nadziewane łososiem, serkiem, salami, szpinakiem
- Śliwki suszone pieczone w boczku
- Placuszki z łososiem i oliwkami
- Pieczarki w cieście piwnym
- Ryba po grecku
- Capresse – mozarella z pomidorami i bazylią
- Carpaccio z buraków z fetą
- Galaretki wieprzowe
- Wiśniowe papryczki nadziewane serkiem
- Koreczki z serem feta
- Śledzie po staropolsku
- Mini ptysie faszerowane pastami
- Śledzie po węgiersku
SAŁATKI ( trzy do wyboru)
-
- Sałatka hawajska z kurczakiem i szynką
- Sałatka grecka
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Cezar z kurczakiem, boczkiem i grzankami na sałacie
- Gyros
- Nicejska z tuńczykiem, jajkiem na Miksie sałat